Hat sanatına olan ilgisi erken yaşlarda başlayan Ebubekir Altıok, hocası Hattat Turan Sevgili'den klasik usulde sülüs ve nesih yazı nevilerinde meşk ederek eğitimini tamamlayarak 2013 yılında İstanbul Yıldız Sarayı'nda IRCICA tarafından düzenlenen bir törenle icazetini aldı.
Akademik çalışmalarını sanat pratiğiyle birleştiren Altıok, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Hat Anasanat Dalı'nda yüksek lisansını tam burslu olarak tamamladı. Yüksek lisans tezi, "Hattat Neyzen Emin Yazıcı" konusuna odaklanmıştır.
Hâlihazırda Düzce Üniversitesi Geleneksel El Sanatları Bölümü'nde Öğretim Görevlisi olarak görev yapan Ebubekir Altıok, hat sanatını destekleyen geleneksel zanaatlarda derin bir bilgi birikimine sahip. Güney Kore'nin Seul kentinde geleneksel Hanji kâğıdı üretimi üzerine özel eğitim almış olup, nişasta ve yumurta aharı, is mürekkebi üretimi ve hat kalemleri yapımı gibi kadim teknikleri canlandırma çalışmalarına öncülük etmektedir. Sanatsal ve akademik yolculuğunda Amerika Birleşik Devletleri'nin New York şehrinde de bir süre ikamet etmesi, uluslararası bir perspektif kazanmasını sağlamıştır.
Altıok'un araştırma ilgi alanları arasında harf anatomileri de yer almaktadır. Özellikle Kiril alfabesi üzerine çalışarak Rusça el yazısı ve dijital ortamda kullanılabilecek yeni yazı tipleri geliştirmektedir.
Klasik Türk müziği ve tanbur sazına olan özel ilgisi, sanatçıyı İnce Saz Grubu üyelerinden Tanburi Murat Aydemir'in öğrencisi yapmıştır. Tanbur eğitimine de hat sanatındaki gibi usta-çırak ilişkisi içinde, meşk usulüyle devam etmektedir.
Eserleri, Londra (OXO Gallery), Washington, New York, Katar, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, İstanbul (Ayasofya), Irak, Mısır, Lübnan, Cezayir, Estonya, Pensilvanya ve Rusya (Moskova) gibi birçok ulusal ve uluslararası sergide sergilenmiş, çalışmaları özel koleksiyonlarda yerini almıştır. Sanatsal başarıları arasında 2011 T.C. Başbakanlık Tasarım Yarışması ikinciliği, 18. Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışması mansiyonu ve İkinci Uluslararası Hilye-i Şerif Yarışması mansiyonu bulunmaktadır.
Ebubekir Altıok, Düzce merkezli atölyesinde hem klasik ve modern hat çalışmalarını sürdürmekte hem de akademik araştırmalarına devam etmektedir.